30 Mayıs 2017 Salı

Sahibinden'de "Özel Ders" Kategorisi Açıldı

Sahibinden.com'da "Özel ders verenler" bölümü açılmış. Bence patronlu işlerde sürünmeye alternatif olarak bunu bir düşünebilirsiniz. Beceriniz olan bir şeyi öğretebilirsiniz.

Ama bu çok ciddi bir iş. Karşınızdaki insanın yeni bir şey öğrenmesine vesile oluyorsunuz. Hayatına önemli bir yön verecek bir kendini ifade alanı da kazandırma ihtimaliniz var, hayattan soğutacak bir dönemeçe sokma ihtimaliniz de var. Şahsen 'gitar dersi vereyim'e karar verdikten sonra en az 6 ay "Bunun müfredatı nasıl olabilir"in üzerinde çalıştım. Sonra bir en az 6 ay daha da, müfredat taslağının bundan sonrasını pratik eşliğinde oturtmak zorunda olduğumu düşünüp, isteyen eşe dosta ücretsiz ve düzenli gitar çalışması yaptırarak kendi kendime staj yaptım ve sonra da karşılığında maddi karşılık kabul etmek zorunda kaldığım gitar çalışmalarını yapmaya başladım.

İşinizi ciddiye aldıktan sonrası zor değil. Siz de patronlu işlerden kurtulma yöntemlerinden biri olan özel ders yöntemini başarıyla hayata geçirebilirsiniz. Bir meseleyi anlamak için, okulunu okumaya gerek yok; akademik yöntemlerden ilham da alıp kendiniz örneğin 1 sene boyunca bir meseleyi sistematik şekilde araştırabilirsiniz. Günümüzde bilgiye ulaşmak zaten kolay; geriye o bilgileri derleyip, toparlama becerimize kalıyor. 'Ders vermek' de bu bilgileri aktarma yolunu metodikleştirmek ve empati becerisi gerektiriyor sanırım en temelde.

Sonuç olarak Sahibinden'de özel ders verme ilanları kategorisi açılmış yani. Haberiniz olsun sizin de.. Ben verdim ilanımı. :-)

https://www.sahibinden.com/ilan/ozel-ders-verenler-muzik-enstruman-izmir-ozel-gitar-dersi-445581262/detay/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder