20 Eylül 2017 Çarşamba

Kirk Hammett'ın Kendi Sololarını 'Düzgün' Çalamaması Eleştirisi Üzerine

Kirk'ün avukatı olarak yanıt veriyorum:

Eserin kağıt üzerindeki notalarını her konserde bire bir ve kusursuz çalınışını görmek isteyenler yallah klasik avrupa müziği orkestraları konserlerine..

Metal müziğin köklerinde jazz/blues kültürü vardır. Bu kültürde de doğaçlama kültürü vardır. Kendi şarkının detaylarını unutmak vardır, unuttuğun yerleri doğaçlamalarla doldurmak vardır, veya kasten doğaçlamalarla değiştirmek vardır, sound'un yıllar içinde değişmesi vardır, bazen bir parçanın performanslarında doğaçlanılan bölümlerin o parçanın içinde kalıcı yer edinmeye başlaması vardır, ve saire.. Ben de bütün bunlar için metal müzik dinliyorum, bunlar için Kirk Hammett dinliyorum.

Her konserde ufak tefek farklılıklarla çalmasını, bazı minicik detayları unutmasını, doğaçlamalar, süslemeler yapmasını dinlemekten heyecan duyarım. Metallica sound'unun 90'larda farklı, 2000'lerde farklı, 10'larda farklılaşmasından keyif duyarım, yaşlanmamızdan, değişmemizden, insan gibi hatalar yapabilmemizden keyif duyarım.

Haydi sen git, albümlerdeki soloları ezberle, aynı sound'u yakala ve 1000 konser ve 30 yıl boyunca bire bir kusursuz çal, isteyen de seni dinlesin sayın metal dinleyicisi. Şu konuda Kirk'ün de yakasını bi' bırakalım istersen?


19.09.2017



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder